Fulbright Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvuruları

1. Fulbright Yüksek Lisans Bursu

Amerika’da yüksek lisans eğitimi almak ister misiniz? Dünyanın en iyi üniversitelerinde, uluslararası öğrencilere burslu okuma fırsatı sunan Fulbright Yüksek Lisans Bursu, en fazla 2 akademik yıl sürer. Burs başvurusu kabul edilen adaylar, 2022-2023 yılı güz döneminde eğitimlerine başlarlar.

Burslar eğitim alacağınız bölüme göre en az 1 yıl verilir, ancak ikinci yıl burslu eğitime devam etmek için istenilen akademik başarıyı karşılamanız gerekir. Burs kapsamında öğrencilere, bir akademik yıl için 50.000 Amerikan Doları’na kadar finansal destek sağlanır.

1. Fulbright Doktora Bursu

Fulbright Doktora Bursu, en fazla 2 akademik yıl için verilir. Program, Amerika’da doktora eğitimi almak isteyen yüksek lisans derecesini tamamlamış, bir lisans programından mezun ya da her iki derecede de en geç temmuz 2022’de mezun olacak öğrencilere yöneliktir. Burs başvurusu için öğrencilerde aranan kriterler şu şekildedir;

• Mezuniyet not ortalaması, hem öğrenciler hem de mezunlar için 4.00’lük sistemde en az 3.50 ya da 100’lük sistemde en az 88.33 olmalı
  • İngilizce düzeyiniz; TOEFL iBT ve TOEFL iBT Special Home Edition için 75, IELTS Akademik için 6.00 olmalı

Burs başvurusu nasıl yapılır diyorsanız, hazırladığınız başvuru paketini, Fulbright Türkiye Komisyonu Ankara Ofisine elden ya da kargo ile ulaştırmanız gerekir.

Başvuru için  tıklayınız.

1. Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu

Amerika’da doktora eğitiminize devam etmek istiyorsanız, 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna verilen doktora burs programı tam size göredir. Aralarında biyoloji, biyofizik, biyomedikal mühendisliği, kimya, moleküler biyoloji, tıp gibi bölümlerin olduğu çok sayıda alanda okuyan öğrenciler ve mezunlara yönelik olan Fulbright Bursu, toplamda en fazla 2 akademik yıl verilir.

Burs ücreti, bir akademik yıl için 50.000$’a kadar öğrencilerin üniversite ücreti ve eğitim masrafları ile aylık yaşam masraflarını, sağlık sigortası ve gidiş-dönüş uçak biletlerini karşılar.

04 Mart 2021