2021 Uluslararası Öğrenci Akademisi Başlıyor!

Dear International Students of SAMU,

The call for International Student Academy 2021 applications is now opened. The deadline is 10th October!

Uluslararası Öğrenci Akademisi Program Kataloğu için tıklayınız.

1. Uluslararası Öğrenci Akademisi Nedir?

Uluslararası Öğrenci Akademisi; ülkemizde yükseköğrenim gören uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulması, eğitim aldıkları alanında uzman akademisyen, yazar ve sanatçılarla yakın ilişkiler kurabilmelerine olanak sağlanması, öğrenciler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin birikimlerini aktarabilmesini amaçlayan programlar bütünüdür. 

2. Uluslararası Öğrenci Akademisine Kimler Katılabilir?

-Uluslararası Öğrenci Akademisi programlarından ve diğer etkinliklerden -aksi belirtilmedikçe- Türkiye Burslusu Öğrenciler ile ülkemizde yükseköğrenim görmekte olan tüm Uluslararası Öğrenciler yararlanabilir. 

-Programlara başvuru sırasında hedef kitle olarak belirtilen kısımda yer alan koşulları sağlayan öğrencilere öncelik verilecektir. Her program için hedef kitle farklılık göstermekte olup detaylı bilgi program kataloglarında sunulmuştur. 
 3. Uluslararası Öğrenci Akademisine Nasıl Başvuru Yapılır?

– Uluslararası Öğrenci Akademisine başvurular, 10 Ekim 2021 tarihine kadar Türkiye Bursları Bilgi Sistemi (https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/ ) üzerinden alınacaktır.  

-Türkiye Burslusu olan öğrenciler, bursluluk işlemleri için kullandıkları kullanıcı adı ve parolalarıyla ana sayfadan başvuru yapabileceklerdir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde bulunan ilgili ⇆ simgeye tıklayarak Başvuru Sayfasına geçilmelidir. 

-Türkiye Burslusu olmayan uluslararası öğrencilerin ise sistemde bir üyelik oluşturarak zorunlu tüm alanları doldurması gerekmektedir. Tüm alanlar doldurulduktan sonra ana sayfadan başvuru yapılabilir. 

-Posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4. Uluslararası Öğrenci Akademisi Programları

– Uluslararası Öğrenciler Akademisi; Seminer Programları, İhtisas Programları, Kültür-Sanat Programları ve Çevrim İçi Programlar olmak üzere 4 ana kategoriden oluşmaktadır.

– Tüm programların eğitim dili Türkçe olacaktır.

– Gerekli görüldüğü takdirde, başvurusu alınmış öğrenciler mülakata tâbi tutulabilir. 

– Programlara kayıt yaptıran katılımcılar programlara yalnızca dinleyici olarak değil, kendi alanları ve ülkeleri ile ilgili sunumlar yaparak da katılma imkânı bulacaklardır.

– Eğitim programları sürekli programlar olup derse devamlılık durumu dikkate alınacaktır.

– Programlara devam eden öğrencilere program sonunda Başkanlığımız tarafından sertifika verilecektir.

4.1. Seminer Programları

Seminer Programları, giriş mahiyetinde olup ilgili alanın temel kavramları, temel yaklaşımları, sorunları ve tartışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Araştırma Yöntemleri, Beşerî Bilimler, Bilim ve Teknoloji, Dil ve Edebiyat, Ekonomi, İlahiyat, Medya ve İletişim, Sağlık Bilimleri, Uluslararası İlişkiler alanlarında 73 program gerçekleştirilecektir.

– Seminer Programları salgına karşı gerekli önlemler alınarak az sayıda katılımcıyla yüz yüze gerçekleştirilecektir.

– Başvuru ve kabul aşamasında adayların hedef kitleye uygunluğu dikkate alınacaktır.

– Seminer Programlarına en çok 2 başvuru yapılabilecektir.

4.2. İhtisas Programları

İhtisas Programları uluslararası öğrencilerin kendi alanlarında veya seminer programlarında katılım gösterdikleri alanda daha nitelikli çalışmalar yapabilecekleri programlardır. İhtisas programı kapsamında yürütülecek bölgesel ve tematik çalışmalarda, öğrencilerin belirlenen alanlarda yetkinleşmeleri ve nitelikli ürünler ortaya koyabilmeleri amaçlanmaktadır.

Araştırma Yöntemleri, Beşerî Bilimler, Bilim ve Teknoloji, Bölgesel Çalışmalar, Dil ve Edebiyat, Ekonomi, İlahiyat, Medya ve İletişim, Sağlık Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler alanlarında toplam 51 program gerçekleştirilecektir.

– İhtisas Programları, salgına karşı gerekli önlemler alınarak az sayıda katılımcıyla yüz yüze gerçekleştirilecektir.

– Başvuru ve kabul aşamasında adayların hedef kitleye uygunluğu dikkate alınacaktır.

– Her program sonunda katılımcı öğrenciler tarafından bir çıktı (görsel materyal/kısa film/makale/rapor/proje vb.) sunulması beklenmektedir.

– Katılımcı öğrenciler tarafından İhtisas Programları kapsamında üretilen yüksek niteliğe sahip çıktılar, yarışmaya başvuru yapılması halinde, Uluslararası Öğrenci Ödülleri kapsamında değerlendirilecek ve dereceye girenler Başkanlığımız tarafından ödüllendirilecektir.

– İhtisas Programlarına en çok 2 başvuru yapılabilecektir.
 
4.3. Kültür-Sanat Programları

Kültür ve Sanat Programları ile ülkemizin kültürel birikimini yansıtan alanlara ilgi duyan ve bu alanlarda becerilerini geliştirmek isteyen uluslararası öğrencilerin buluşturulması hedeflenmektedir.

Geleneksel Türk SporlarıKlasik Türk Müziği, Kültürel Faaliyet, Medya ve İletişim, Yazı ve Süsleme Sanatları alanlarında toplam 80 program gerçekleştirilecektir.

– Programlar, salgına karşı gerekli önlemler alınarak az sayıda katılımcıyla yüz yüze gerçekleştirilecektir.

– Programlara; Ankara, Bursa, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde ikamet eden öğrenciler başvuru yapabilecektir. Her öğrenci ikamet ettiği şehirdeki ilgili programa başvurmalıdır.

– Türkiye Burslusu öğrencilerin tamamı bölüm, düzey ve sınıf şartı aranmaksızın başvuru yapabilir. Bununla birlikte başvuru ve kabul aşamasında adayların hedef kitleye ve belirlenen özel şartlara uygunluğu dikkate alınacaktır.

– Gerekli görüldüğü takdirde, başvurusu alınmış öğrenciler mülakata tâbi tutulabilir. 

– Kültür-Sanat Programlarına en çok 2 başvuru yapılabilecektir.

Çevrim İçi Programlar

Çevrim İçi Programlar, Türkiye’de okuyan tüm öğrencilerin katılabileceği, dijital ortamda ve interaktif olarak gerçekleştirilmesi hedeflenen programlardır.

Bu kategori kapsamında, farklı alanlarda toplam 36 program gerçekleştirilecektir.

– Çevrim İçi Programlar Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

– Programlar, tüm illerdeki uluslararası öğrencilerin katılımına açıktır.

– Uluslararası öğrencilerin tamamı bölüm, düzey ve sınıf şartı aranmaksızın başvuru yapabilir. Bununla birlikte başvuru ve kabul aşamasında adayların hedef kitleye ve belirlenen özel şartlara uygunluğu dikkate alınacaktır.

– Çevrim İçi Programlara en çok 4 başvuru yapılabilecektir.

Not: Soru ve önerilerinizi [email protected] adresi üzerinden Başkanlığımıza iletebilirsiniz.

01 Ekim 2021
719 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı